קורס “יסודות למידה” לילדי גן חובה לקראת המעבר לכיתה א’ 

הכנה לכיתה א - יסודות למידה

 הורים יקרים שלום,

בעוד כחצי שנה ילדיכם יעלה לכיתה א’, למסגרת אשר לקראתה חשובה הכנה ממוקדת, תוך דגש לפיתוח והטמעת מוטיבציה וסקרנות לחקור, ללמוד ולהרחיב את הידע לצד טיפוח כלים לחיברות, אשר יילוו אותו בהמשך כבוגר.

המעבר לבית הספר מעמיד בפני הילד דרישות לימודיות חדשות ודרישות חברתיות וכן, ציפיות בתחום הניהול העצמי. במושגים פשוטים, ילד הנכנס לבית הספר נדרש, להקשיב למורה ולהיות מרוכז, להתמודד עם הוראות שונות, להקפיד על ארגון וסדר, לרכוש את הקריאה, להתמודד עם משימות בחשבון וכן, להתמודד עם מצבים חברתיים שונים.

המעבר לכיתה א

מחקרים מוכיחים, שילדי גן, בעלי רמת אוריינות שפתית וכמותית גבוהה, ומערך הרגלים כמו סדר, ארגון, אחריות והתמדה במסגרת הכנה לכיתה א יבססו חוויית למידה טובה ומדויקת לצד העצמת הביטחון העצמי והמסוגלות.

אחד המדדים המשמעותיים להצלחה אצל ילדים בכיתה א’ הוא יכולת הקריאה והכתיבה והבנת התחום החשבוני. לשם כך, דרושים פיתוח וטיפוח התחומים החזותיים, התפיסתיים והשמיעתיים.

ילדים אשר למדו וביססו “אסטרטגיות למידה” והרגלי התנהלות מגלים פניות רבה ורצון ללמידה, מבינים באופן מובנה מה נדרש מהם במסגרת החדשה, יודעים כיצד להתמודד עם חומר לימודי חדש, מודעים לחשיבות ארגון וסדר, מגלים אחריות בלמידה ונכונים להסתדר במעגלים חברתיים חדשים.

לעומת זאת

  • · ילדים אשר אינם מזהים את האותיות ואינם יודעים לקשר בין צליל לאות – יתקשו בתהליך רכישת הקריאה.

 

  • · ילדים אשר מתקשים לזהות ולכתוב ספרות, למנות, לחשב כמויות ולהבין סיפורים חשבוניים, עלולים לחוש חוסר ביטחון בלמידה ולפתח יכולת לקויה לבניית תשתית לימודית נכונה בחשבון.

 

  • · ילדים אשר מתקשים לאחוז את העיפרון, לארגן נכון את הכתיבה ולעצב אותיות, יתקשו בכיתה א’ להעתיק מהלוח, לכתוב תשובות במחברת, לעבוד באופן עצמאי בכיתה, אלה מפתחים פערים לימודיים, העלולים להפריע להם בהמשך לימודיהם במערכת הבית ספרית.

 

  • · ילדים עם קשיים בהתארגנות, אשר לא מצליחים לארגן את הציוד הנדרש, מתקשים לעבוד בצורה מסודרת מול משימה לימודית ומאבדים חפצים – אינם יודעים כיצד להתחיל משימה ולסיים אותה בזמן. ילדים אלה, ימָצְאו עומדים מול עומס משימות שונות, אשר לאורך זמן יגרם להם תסכול ופתיחת פערים לימודיים

 

“קורס יסודות למידה” לילדי גן חובה בשיטת “יסודות למידה – פנינה פרץ”, יעניק ממשק חשוב והפנמה הדרגתית לקראת המעבר לבית הספר וכן, ייתן את המענה המתאים למגוון הכישורים החדשים, אותם נדרשים ילדכם לאמץ כתשתית ללמידה.

 

השתתפות ילדכם בחוג מקנה:

  • · הפנמת הרגלים – הרגל הוא דבר נרכש. ככל שנקדים להעניק לילדנו בסיס איתן, כך הוא יוכל להתפנות לחוויית הלימוד כולה וללימוד הקריאה והכתיבה בפרט.

 

  • · צמצום פערים מוטוריים – בטרם יכנסו ילדנו לכיתה א’ חשוב לבדוק את הערוץ המוטורי על מנת למנוע תסכולים בהמשך הדרך. בחוג נעבוד על ישיבה יציבה, החזקת העיפרון, שרטוט, תנועה והתמצאות במרחב.

 

  • · לימוד מדורג – בניית תהליכים בצורה הדרגתית מאפשרת לילד ללמוד בצורה חווייתית, בלי לחץ מיותר, וכך הוא יהיה מוכן להתמודדויות מורכבות יותר בהמשך.

 

  • · טיפוח ופיתוח פונולוגי – היערכות מוקדמת אשר תתמקד ביסודות הפונולוגים בגן חובה, תאפשר תשתית טובה יותר לקריאה וכתיבה.

 

  • · חיזוק הביטחון העצמי – רכישת בסיס איתן ויציב, יגרום להעלאת הביטחון העצמי ויעצים את הערכתו העצמית.

 

  • · מוטיבציה – לימוד מקדים המתבצע באופן מדורג, גורם לכך שהחומר הלימודי אינו מאיים והחוויה הלימודית כולה נחקקת כחוויה מהנה.

מועד  פתיחה:  יום ד’ 17.1.2018  שעה 18.00

התקשרו לקבלת פרטים נוספים והרשמה

7480137 – 09  / 3774499 – 050

פורסם בקטגוריה מאמרים | עם התגים , , , , , , , | סגור לתגובות על קורס “יסודות למידה” לילדי גן חובה לקראת המעבר לכיתה א’ 

איך לעזור לילד עם ליקויי למידה להצליח בלימודים?

איך לעזור לילד עם ליקויי למידה להצליח בלימודים?

טיפול בלקויות וקשיי למידה אצל ילדים

הילד מתקשה בלימודים? הציונים לא משביעי רצון? ואולי יש קושי בריכוז או בתכנון זמן? אסור להתעלם מקשיים ולא כדאי להניח שהם יחלפו מעצמם. טיפול בלקויות למידה יכול לשנות את המצב מהקצה אל הקצה. ילדים עם הפרעת קשב וריכוז חשוב לאבחן ולאחר מכן – ניתן בהחלט להוביל להישגים.

בסיס רגשי ללמידה טובה יותר

ילדים עם קשיי למידה מתגברים על הקושי בעזרת הנחיה מתאימה, אין ילד שלא יכול להשיג יותר. מטפלים ומנחים מקצועיים, בעלי ניסיון בתחום לקויות הלמידה כמו “מורה מתקנת” יודעים כיצד לגשת אל אותם ילדים עם לקות למידה ולהפוך עבורם את הלמידה לחוויה חיובית. בדרך כלל, נדרשת עבודה בפן הרגשי, לא רק התייחסות לקושי הנראה לעין (למשל בהישגי חשבון, שפה וכדומה). רק לאחר התייחסות לרגש, למחסומים, ולעיתים גם לחרדות ולתסכולים, ניתן להקנות את הכלים המתאימים לכל ילד וילד. בד בבד עם הקניית מיומנויות נכונות וכלים של הוראה מתקנת יוצרים אצל הילד תחושה של מסוגלות, תחושה של יכולת ואמונה בערך העצמי. אותה אמונה תורמת להישגים נוספים ומעצימה את הילד. אותם חיזוקים חיוביים מבטיחים התקדמות והשתפרות לאורך זמן.

הקשה הופך לאפשרי

כדי באמת לעזור לילדים מתקשים, בעלי לקויות למידה, שיש להם לפעמים היפראקטיביות, ולפעמים הפרעות קשב, יש להגיע בגישה שכל ילד יכול להצליח. לאחר שמשיגים חיבור עם הילד, עם הקשיים ועם התסכול, ניתן לבנות מסלול אישי למימוש הפוטנציאל הטמון בפנים. המסלול האישי הזה כולל למשל מתן כלים לאסטרטגיות למידה. הכלים צריכים להיות אופרטיביים ולאפשר שימוש במיומנויות למידה נרכשות. לצד אסטרטגיות למידה, ניתן לפתח הרגלים נכונים ללמידה, לאורך זמן.

בהתאם לצורך, מקנים לכל ילד תרגילים שמבססים אחריות ומשמעת עצמית, מראים מהי החשיבות של התמדה וכיצד ניתן לנהל את הזמן באופן יעיל ונכון. לפעמים יושם דגש משלים על טיפוח הכישורים והכל, במקביל לעבודה על תכנים התואמים את תוכנית הלימודים הרגילה של בתי הספר. לאחר הרשמה לקורס, קורס אסטרטגיות למידה, ניתן להירתם לשינוי. ניתן להוביל את הילד קדימה, להראות לו למה הוא באמת מסוגל ואיך אפשר להגיע לשם. מה שנראה בהתחלה בלתי אפשרי הופך לקשה, משם זה הופך למאתגר, אחר כך לאפשרי ולבסוף – מצליחים.

ההבדל בין ליקויי למידה לקשיי למידה

קשיי למידה – הוא קושי שמקורו בפער בתחום מסוים בהתייחס לגיל הילד אשר ניתן לצמצמו בפרק זמן מסוים. ישנם פערים בתחום המוטוריקה, תפיסה חזותית, חשבון, הבנת הנקרא וכו’.

לקות למידה – קושי המוגדר כלקות, רק כאשר הפער לא צומצם בשל קושי אובייקטיבי בתהליכי עיבוד המידע בין הקלט לפלט והדבר מצריך התערבות של הוראה מתקנת.

ליקויי למידה נפוצים:

דיסלקציה

לקות למידה המאופיינת בקושי בקריאה ואיות מילים. הלקות באה לידי ביטוי בקריאה משובשת, איטית וכתיבה המאופיינת בשגיאות כתיב ואינה תואמת את קבוצת הגיל אליה משתייך הילד.

דיסגרפיה

לקות למידה המאופיינת בקושי מוטורי המקשה על יכולת הכתיבה. כתוצאה מכך ניכרים קשיים כגון: כתב בלתי קריא, איטיות בכתיבה והעתקה.

דיסקלקוליה

לקות למידה המאופיינת בקשיים בלמידת מתמטיקה כגון: קשיים בתפיסה כמותית, זכירת חוקים מתמטיים, נוסחאות והבנת הרצף והמבנה העשרוני.

ליקוי למידה הקשור להפרעות קשב וריכוז add/adhd

הפרעה זו אינה קשורה ללקות למידה אך היא משפיעה באופן ישיר על יכולת הלמידה. ללא קשב יהיה קשה מאוד להצליח ללמוד. הפרעה זו מאופיינת בקושי בשמירה על ריכוז וקשב, שלעיתים בא לידי ביטוי גם בהיפראקטיביות. כמו כן, יש לכך השפעה על תפקודים ניהוליים הבאים לידי ביטוי בקשיים ביכולת הארגון והתכנון.

ליקויי למידה לא מילוליים

לקות למידה המאופיינת בקשיים הדורשים יכולת בלתי מילולית. הלקות באה לידי ביטוי בקשיים בתפיסה שמיעתית, מרחבית וקוגניטיבית כגון: קשיים בהבנת מצבים חברתיים, קשיים במתמטיקה וקשיים בהבנת הנקרא. חשוב לציין שלעיתים הלקות מופיעה בתחומים השונים או בתחום מסוים.

לקות שפתית

לקות למידה המאופיינת בפגיעה בתפקודיים שפתיים רחבים. הבאים לידי ביטוי באוצר מילים מוגבל , ידע מורפו – תחבירי חסר , קשיי שליפה , מודעות פונולוגית נמוכה שעלולה להוביל לדיסלקציה.

 ליקויי למידה וקשיי למידה זה לא סוף העולם!

לקויות למידה והוראה מתקנת בשיטת יסודות למידה מקנים לילד הרגלים וכלים ללמידה עצמאית, שיטות וטכניקות האפשרות לו להתגבר על קשיים ומכשולים בקלות רבה יותר, להשתלב בחברה, להרגיש תחושת סיפוק וביטחון,להשיג יעדים, לשאוף גבוה ולהצליח ללמוד ולהביא את הפוטנציאל האישי שלו לידיי מימוש.

 

פורסם בקטגוריה מאמרים | עם התגים , , , , , , , , | סגור לתגובות על איך לעזור לילד עם ליקויי למידה להצליח בלימודים?

כל מה שצריך לדעת על לימודי הוראה מתקנת

לימודי הוראה מתקנת הינם לימודים המתאימים לאלו שרוצים להרחיב את הידע שלהם בתחום ההוראה, ולפנות אל נישה ייחודית יותר ולשלב שיטות חדשניות אשר יאפשרו להם להעביר את הלימודים באופן טוב ונכון יותר גם עבור ילדים המתקשים בלימודים. בשנים האחרונות ישנה הרבה יותר מודעות לזיהוי קשיים של ילדים בלימודים, וטיפול מוקדם בהם, וכחלק מהטיפול נדרש לימוד נכון יותר על ידי המורים. אם בעבר ילדים בעלי קשיי למידה היו “נופלים בין הכסאות” ולא מוצאים את מקומם בלימודים כלל, דבר שיכול להשפיע עליהם מאוד בהווה ובעתיד.

לכן היום יותר ויותר מורים פונים אל מסלולי לימודי הוראה מתקנת אשר יאפשרו להם להציע לילדים הצעירים מסלול לימודים איכותי יותר, המותאם לצרכים שלהם, ויעזרו להם להתקדם היטב עם בני גילם.

מה כוללים לימודי הוראה מתקנת?

לימודי הוראה מתקנת כוללים מסלול השלמה אשר מיועד לעוסקים בעבודת ההוראה. במהלך הלימודים לומדים לזהות את הצרכים השונים של הילדים ומקבלים כלים המאפשרים לסייע לכל ילד להתמודד עם הבעיות שלו ולפתור מצבים מורכבים. הלימודים כוללים עבודה מעשית לצד לימודים תיאורטיים, גם בלימודים בתוך כיתה וגם בלימודים פרטניים.

בין הנושאים הנלמדים נכללים נושאים כמו: הכרת סוגי לקויות למידה שונות וזיהוי נכון, פיתוח יכולת ההבעה של הילדים בכתב, איסוף מידע, שילוב של תלמידים לקויי למידה בכתיבה, הכרת מגוון גישות טיפוליות להוראת הכתיבה, מוטוריקה בכתיבה, התמודדות עם קשיים רגשיים, קריאה של דוחות אבחון מקצועיים, פיתוח קשר אישי עם ילדים מתקשים, שילוב למידה בטכנולוגיות מתקדמות וממוחשבות ועוד מגוון רחב של נושאים רבים.

כך שבסיום הלימודים עובדי ההוראה יוצאים עם ידע חשוב שיכול לאפשר להם לבצע את העבודה שלהם בצורה הרבה יותר טובה ולסייע גם לילדים המתקשים יותר, בין אם מדובר בילדים ספציפיים בתוך הכיתה, כיתה שלמה של ליקויי למידה או בעבודה פרטנית.

כיצד מיושמים לימודי הוראה מתקנת בבתי הספר?

מורים אשר קיבלו הכשרה מקצועית גבוהה יכולים ליישם את הלימודים בבית הספר בכמה מישורים:

  1. מורים מחנכים יוכלו לזהות בקלות רבה יותר תלמידים בעלי קשיים, להדריך את ההורים ולסייע בשילוב נכון של הילדים בכיתה הן ברמה החברתית והן ברמה הלימודית.
  2. מורים יוכלו להשתלב במגוון רחב יותר של עבודות ויוכלו להתאים גם לבתי ספר מיוחדים או כיתות מיוחדות המיועדות לתלמידים בעלי לקויות למידה  וקשיים שונים.
  3. מורים יוכלו להעניק העשרה לתלמידים ולשמש גם בתור מורים פרטיים בהדרכות אישיות אחד על אחד לילדים עם לקויות למידה שונות.

לכן לימודים של הוראה מתקנת מעניקים יתרון חשוב מאוד לכל מורה, והיום כדאי לרבים לפנות ללימודים כאלו אשר יעניקו להם יתרון במציאת משרות מתאימות, שכר מתגמל יותר וכמובן, אפשרות לבצע את העבודה שלהם בצורה הרבה יותר טובה ובאמת לסייע לתלמידים.

פורסם בקטגוריה מאמרים | עם התגים , , , | סגור לתגובות על כל מה שצריך לדעת על לימודי הוראה מתקנת

הדברים שיעזרו לכם לחזור לשגרת לימודים

תקופת החגים תמיד רוויה בפעילויות שונות ומגוונות , אשר משבשות את שגרת היום יום.
הילדים צריכים לעשות את המעבר מחופשה לשגרה .

זהו הזמן שבו נכנסים לתקופה ארוכה יחסית של למידה , תקופה בה מתקיימת שגרה של הכנת שיעורים, מבחנים , בחנים הגשת עבודות ועומס לימודי.

אנו מודעים ששגרה זו אינה חביבה במיוחד על רוב הילדים וקל וחומר שאינה פשוטה עבור ילדים בעלי הפרעות קשב וריכוז, קשיי ארגון וכד’.
יחד עם זאת, מי לא רוצה לשמור על שגרה? מתוכננת, יוצרת סדר ארגון ובהירות.

מה ניתן לעשות כדי ליצור שגרה ? ומה הערך המוסף בשמירה על שגרה?

השגרה תורמת ליצירת אווירה נעימה בבית, הפעולות השגרתיות יוצרות יציבות, רוגע, אין הפתעות , יש תיאום צפיות בין הילד להורה וההתנהלות לאורך זמן הופכת לקלה ופשוטה יותר.

קל מאוד להקנות הרגלים חדשים בבית בתקופה זו כשחוזרים לשגרה, ליצור כללים הקשורים לזמנים קבועים בכל יום, זמן להכנת שיעורים , למידה עצמאית , תכנון השבוע , ארגון הילקוט והציוד לבית הספר ועוד…

גם אצלנו ב”יסודות למידה” נכנסים לשגרת למידה.

מסגרת פרטנית או קבוצתית מחזקת מיומנויות, כישורים ותחושת מסוגלות.

מהו הערך המוסף שיקבלו ילדכם?

– צמיחה אישית

– יכולת התמודדות

– חיזוק כוח רצון

– פיתוח כישרון ופוטנציאל

– הרחבת אוצר מילים

-העצמת תכונות אופי

-חיזוק הערכה עצמית

-למידה עצמאית ויעילה

-גיבוש אישיות

-צמצום פערים לימודיים

-העשרה לימודית

-יכולת ארגון סדר והתמדה

-העלאת מודעות לניהול זמן נכון

-טיפוח מסוגלות

-אימוץ דפוסי עבודה נכונים

-ביטחון עצמי ועוד…

חזרה לשיגרת הלימודים

פורסם בקטגוריה מאמרים | סגור לתגובות על הדברים שיעזרו לכם לחזור לשגרת לימודים

קורסים שנתיים – תשע”ח

רשימת הקורסים שלנו לשנת הלימודים תשע”ח 2017/2018
להמשיך לקרוא

פורסם בקטגוריה מאמרים | סגור לתגובות על קורסים שנתיים – תשע”ח

קורסי אסטרטגיות למידה והוראה מתקנת

נסיוני הרב ומשובים שאנו מקבלים מהתלמידים והוריהם, מוכיחים כי, קורסי "יסודות למידה" מקנים ללמידה דפוס מעניין וחווייתי, למידה משמעותית וטיפוח תחושת הביטחון העצמי והמוטיבציה להצלחה.
 – "מרכז יסודות למידה" מתמחה בהקניית אסטרטגיות למידה ואסטרטגיות ניהוליות לילדים."במרכז יסודות למידה" הסטנדרטים גבוהים ביותר לצורך למידה אפקטיבית.
 – הכלים הנלמדים מלווים את הילד לאורך שנות הלימוד ומהווים בסיס חשוב והכרחי ללמידה ולחיים בכלל. 
– התכנים הלימודיים בקורס, מעודדים את הילד לסקרנות ורצון להרחיב ידע כללי. 
 – הקניית מיומנויות תומכות למידה – לביסוס כלים ניהוליים המלמדים משמעת עצמית, לקיחת אחריות, תחושת מסוגלות, ארגון וסדר המניעים ללמידה משמעותית וחווייתית.
– הפנמת חומרי הלימוד – מדורגת ובונה תהליכי למידה משמעותיים. 
 – המרכז מלווה את הילד הן ברמה אישית וכן בתקשורת רציפה עם ההורים והצוות הבית ספרי, במטרה ליצור למידה מקסימלית.
 – הכלים שמרכז יסודות למידה שוקד על פיתוחם, מאפשרים לתלמיד להתמודד באופן עצמאי יותר עם מטלות לימודיות וכך מפחיתים את התלות שלו בגורמים חיצוניים.

בקורסים שלנו הילדים:
– רוכשים כלים אופרטיביים והרגלים ללמידה יעילה. 
– לומדים ומתרגלים אסטרטגיות ומיומנויות למידה. 
– מבססים "ארגז כלים" לימודי וניהולי למינוף הישגים והצלחה. 
 – ממשים את הפוטנציאל האישי.

 פנינה פרץ 
 מנהלת "מרכז יסודות למידה"

 
פורסם בקטגוריה מאמרים | סגור לתגובות על קורסי אסטרטגיות למידה והוראה מתקנת

תלמידאות

תלמידאות הינו מושג רחב לכללים בסיסיים ופשוטים הפועלים כמקדמי הצלחה. לקראת חלוקת התעודות, כל תלמיד יקבל הערכה כתובה מהמורה. הערכת המורה תעגן בתוכה את הנושא. ממליצה בחום לקראת קבלת התעודות, לשים דגש על הערכה הקשורה לתלמידאות  – הרגלי עבודה ולמידה.   

תלמידאות היא התנהגות נאותה בשיעורים.

תלמידאות היא הכנת שיעורים בכל יום.

תלמידאות היא שמירה על ילקוט מסודר.

שמירה על ציוד הלמידה (מחברות, קלמר, חוברות…)

תלמידאות היא הופעה מסודרת.

תלמידאות היא הכנת הילקוט בערב.

תלמידאות היא הגעה בזמן לבית הספר ולכיתה.

תלמידאות היא הקשבה למורה.

תלמידאות היא ישיבה מאורגנת בשעת הלמידה.

תלמידאות היא שמירה על סביבת למידה מסודרת ונקייה.

תלמידאות היא התנהגות מנומסת ואדיבה.

תלמידאות היא …

תשתית להצלחה בלמידה מתחילה בתלמידאות נכונה                                                                                                                                            

פנינה פרץ                                                     

מנהלת מרכז יסודות למידה

פורסם בקטגוריה מאמרים | סגור לתגובות על תלמידאות

אסטרטגיות למידה – מתחילים עם צעד ראשון

פנינה פרץ, בעלים ומנהלת של “קבוצת פנינה פרץ – יסודות למידה”, הממוקם במושב בצרה שבשרון, מייסדת ומפתחת את “שיטת יסודות למידה”, מנחילה לתלמידיה מיומנויות לימוד וחשיבה ומוכיחה שבלימודים כל לומד יכול להצליח.

בקבוצת פנינה פרץ יסודות למידה שני מרכזים חינוכיים- “גן ליד הנחל”, גן ילדים לבני שנה וחצי עד שש שנים ומרכז למידה לילדי גן חובה, תלמידי היסודי והתיכון. שיטת ההוראה של פנינה נשענת על הקניית אסטרטגיות למידה ואסטרטגיות ניהוליות לצד לימוד ממוקד בתחום ההוראה המתקנת. בתפיסתה, ניתן לסייע לכל לומד לשנות גישתו באשר ללימודים וליצור יחד עימו חוויית למידה המותאמת לשלב ההתפתחותי בו מצוי ולצרכיו.

מוטיבים המעצבים את המודל “יסודות למידה”:

  • הלמידה מהנה ולא הישגית בלבד.
  • לכל ילד אינדיבידואל (בניגוד לקונפורמיות) חשוב לפתח בכל אחד את האינדיבידואליות שלו – לכוון למי שהוא, ולא את מה שנרצה שיהיה. ההתייחסות מתבססת על עולמו של הילד בשילוב והשפעה עם המקום בו גדל.
  • אני מסוגל להצליח. ביסוס ביטחון אישי וחיבור לאישיות.
  • פיתוח וטיפוח יצר הסקרנות והחקרנות –  הילד מאותגר, חשיבתו רב שכבתית ויצירתית.
  • ביסוס כישורים חברתיים – להציב מול הילד מצבים ואתגרים קבוצתיים שיסייעו לו לפתח ולעצב כישורי מנהיגות וחברות.
  • חשיבה על חיים בוגרים הדגש מושם על המשתנה ולא על הקבוע. גישה זו מכינה את הילד להתמודד עם עתידו ביתר יעילות.
  • הרגש הוא “הזרז” של תהליכי למידה.

התפיסה המבדלת והמייחדת את שיטת “יסודות למידה”, מבוססת על רכישה ובניית  “ארגז כלים לימודי ורגשי”. למידה משמעותית איננה מתרחשת באמצעות הקוגניציה בלבד, אלא שילוב מושכל של מרכיבי הלמידה והרגש הסוללים תשתית לגישה לימודית שונה. אנחנו יודעים למדוד הישגים ולפרוט אותם לציונים, אך תחושות ורגשות אינם ברי מדידה ודיוק. הרגש הינו “הזרז” של תהליכי למידה. בשעה שהילד לומד ומצוי בתחושת רגש חיובית, קל לו יותר ליצור הקשבה והפנמה של החומר הנלמד, המיקוד והריכוז טובים יותר, הוא חש חיוני ומסוגל לבצע מטלות מהן יפיק תוצרי למידה מיטביים ויחווה הצלחה. במהלך השנים בהם עסקה כמורה במערכת החינוך, זיהתה פנינה ילדים רבים החווים קשיים לימודיים, אשר מקורם לעיתים נובע מקשיים ניהוליים ולקויות למידה אשר אינם מטופלים בהתאמה לצרכי הילד. משתנים אלה יוצרים פערים  לימודיים ואף במקרים רבים כפי שרובינו יודעים, הפערים גדלים לאורך השנים.                

תהליך החשיבה והתובנות שהובילו לפיתוח שיטת “יסודות למידה” מתמקדות בהקניה וביסוס של אסטרטגיות למידה כלליות ואסטרטגיות ניהוליות ממוקדות צרכי הלומד, המסייעות להפוך את הלמידה ליעילה וחווייתית למינוף הישגים והצלחה אישית ולימודית ולמזעור הקשיים. ההוראה מנותבת לשני ערוצים- הוראה פרטנית לנדרשים להוראה מתקנת ולמידה בקבוצות. פנינה וצוות המורים במרכז מאתגרים את הלומדים ומקדמים את הפוטנציאל הייחודי והכשרונות הטמונים בהם. צוות המורים מיומן בשיטת יסודות למידה והאווירה הביתית והעוטפת, מעניקים ביטוי ייחודי למקום. כאשר תגיעו אל מרכז יסודות למידה, תפתח לקראתכם דלת רחבת ידיים לגן  הילדים הייחודי המעוצב כבית חלומות.                                                                                                                    

גן הילדים הוקם על-ידי פנינה ומוטי, להם שלושה ילדים. בהיותה אשת חינוך מוערכת ומוטי אומן בנפשו, בנו את הגן ותכולתו מהמסד עד הטפחות כאילו בנו את ביתם. רעיון הקמת הגן בצל קורתו של מרכז יסודות למידה הטובל בירוק,  בתוך מרחב כפרי, נבע מההיבט האישי וההיבט ההורי. מחד, ההבנה שחשוב לשמר רצף חינוכי וערכי לאורך שלבי הגיל השונים ליצירת תשתית התפתחותית מותאמת ואיתנה ומאידך, פניות רבות של הורים אשר ילדיהם למדו בשיטת “יסודות למידה” ומאמינים ברוח דרכה החינוכית. הגישה החינוכית בגן מוּנעת מתוך הקשבה לילד ובהתאם גמישה וצומחת עם ההרכב האנושי. בליבה ההבנה, שכדי לאפשר קשר יציב ומדויק עם הילדים, יש לבנות מסגרת המשרה ביטחון, בתוכה יוכלו כל בני הבית (הילדים והצוות) להיות חופשיים באמת ומתוך כך להגשים את יכולותיהם.

פנינה וצוות יסודות למידה מזמינים אתכם לחוויית ילדות ולמידה באווירה כפרית ופסטורלית. האוזן קשבת לכל אחד, הלמידה ידידותית ומזמנת כל ילד ולומד לסלול את דרכו להצלחה.                                                                                                                                                                                                        

פנינה פרץ, מומחית להוראה מתקנת ואסטרטגיות למידה, בעלים ומנהלת של “קבוצת יסודות למידה – פנינה פרץ                                                                            

ליצירת קשר: 7480137 – 09, 3774499 – 050 

https://www.facebook.com/yesodotlemida/

   

                                                                                                                       

פורסם בקטגוריה מאמרים | סגור לתגובות על אסטרטגיות למידה – מתחילים עם צעד ראשון

 “כזה אני וזהו” (האמנם?)

 "כזה אני וזהו!" אתה וודאי שומע מדי פעם את ילדך אומר את המשפט ושואל את עצמך, מתי ואיך ניתן לשנות את הגישה של הילד ביחס לעצמו, כיצד כהורה אוכל לכוון להטמיע בו תכונות טובות – שיכיר אוסף רחב ושיוכל לבחור איזה אדם ירצה להיות. תכונות טובות נמצאות בנפש כל אדם, אם רק יבחר "למתוח" ולהבליט אותן. כמו: חברותי, אדיב, חרוץ, אחראי, עקבי, יצירתי, אמיץ,  מאורגן ומסודר, סקרן, חכם , זריז …             

עם זאת, לא נתעלם מהעובדה שקיימות תכונות פחות טובות אשר לחלקן, לעיתים, ערך משמעותי בחיינו – אם רק נדע להשתמש בהן בתבונה כמו: עקשנות, פחדנות, תמימות, ערמומיות  …חישבו כיצד אתם כהורים, יכולים ללמד את ילדיכם, לתת ביטויים חיוביים לתכונות החיוביות, בעיקר בשל העובדה, שלילד קשה להבחין ולהעיד בתכונות המאפיינות אותו ועוד יותר קשה לו לומר בקול רם: "אני אחראי", "אני חכם", "אני אמיץ" …              

סביבת החיים הטבעית, הבית, הסביבה החברתית והאירועים השונים, מעצבים ומותחים תכונות שונות בילדים ומכאן, חשוב לשקף לילד ולהסביר לו מהן תכונות ומה משמעותן, עד כמה חשוב למטב תכונות "טובות פחות". כיתבו איתם רשימה של  תכונות (כאלה שמכירים וחדשות), מיינו טובות לצד פחות טובות ומיצאו את הרגעים המתאימים למתוח אותן בפניהם, כמו, אתה ילד סקרן ושקדן", "אתה יודע להתמיד במשימה", "אתה חברותי מאוד"….                                                               

במסגרת עבודתי עם ילדים, זיהיתי עד כמה חשוב לפתח ולטפח את המודעות לתכונות שהן למעשה מרכז מבנה האישיות. התהליך נעשה בתחילה, תוך הגדרה של אוסף התכונות המוכרות לילד וחשיפה למגוון תכונות נוספות, לצד השלכתן על אופיין של דמויות מתוך טקסטים סיפוריים. בדרך זו, לומדים הילדים לאמץ לעצמם את מכלול התכונות, בדגש על תכונות חיוביות ולא לחשוש מלומר "אני מאורגן", אני כשרוני" – בגאווה.                                                                                        

*השימוש בשפה חיובית, מסייעת לילד לגבש את אישיותו.

בהזדמנות זאת, אנו מזמינים אתכם להצטרף לקורסים החדשים שלנו העומדים להיפתח ברעננה וב"מרכז יסודות למידה" – מושב בצרה.                                                                                                   

התקשרו אלינו לפרטים נוספים: 74801370 – 09  /  3774499 – 050

פנינה פרץ 

פורסם בקטגוריה מאמרים | סגור לתגובות על  “כזה אני וזהו” (האמנם?)

אסטרטגיות למידה והוראה מתקנת

במהלך השנים בהם עבדתי כמורה במערכת החינוך, זיהיתי והבנתי שילדים רבים
החווים קשיים לימודים, מקורם לעיתים נובע מקשיים ניהוליים ולקויות למידה
שאינן מטופלים בהתאמה לצרכי הילד. אלה יוצרים פערים לימודיים, ואף במקרים
רבים כפי שרובינו יודעים, לאורך השנים הפערים גדלים. 

התפיסה המבדלת והמייחדת את שיטת הלימוד שפיתחתי, מבוססת על הקנייה
ובנייה של “ארגז כלים לימודי ורגשי”, המותאם לכל ילד. מחקרים שונים –
מצביעים על כך, שלמידה משמעותית איננה מתרחשת באמצעות הקוגניציה בלבד,
אלא בשילוב מושכל של מרכיבי רגש שונים ומרכיבי למידה בעזרתם יצור גישה
לימודית ממוקדת וּמוכוונת. אנחנו יודעים למדוד הישגים ולפרוט אותם לציונים,
אך תחושות ורגשות אינם ברי מדידה ודיוק. רגש הינו מרכיב ו “זרז” המניע –
תהליכי למידה. בשעה שהילד לומד ומצוי בתחושת רגש חיובית, קל לו יותר ליצור
הקשבה והפנמה של החומר הנלמד, המיקוד והריכוז טובים יותר, הוא חש חיוני
ומסוגל לבצע מטלות מהן יפיק תוצרי למידה מיטביים אשר יטמיעו חוויית הצלחה.
כישורים רגשיים בתחום הלמידה מקדמים תפקוד ויכולות לימודיות. תהליך
החשיבה ופיתוח התכנית עליהן מבוססת שיטת ההוראה שלי “יסודות למידה”, –
מתמקדות בביסוס אסטרטגיות למידה כלליות וממוקדות צרכי הילד, לצד
אסטרטגיות תומכות למידה ניהוליות, מרכיבי התנהגות המעודדים מוטיבציה, –
יכולת ארגון וסדר, התמדה, אחריות וניהול זמן נכון.

הנחות היסוד שלי:
 כל ילד יכול להצליח.
 הקניית כלים אופרטיביים ללמידה מבססים הרגלי עבודה יעילים ומקדמים.
 פיתוח כישורי חיים ומיומנויות בגיל הצעיר מאפשרים לילד תחושת מסוגלות וחוויות הצלחה.

“מרכז יסודות למידה פנינה פרץ”, הוקם מתוך ניסיוני רב השנים בהוראה מתקנת –
במסגרות פורמליות )משרד החינוך( ובלתי פורמליות, ובהנחיה וליווי תלמידים
והורים. המרכז הוקם מתוך הצורך וההכרח להגדיר את המתווה שיסלול וימנף את
תהליכי הלמידה להקניית חוויות הצלחה ללומדים . המרכז מציע הוראה
המתבססת על לימוד פרטני ולימוד בקבוצות קטנות, מלווים ע”י צוות מורים מיומן
ומקצועי, בעל ניסיון רב בהנחיית תלמידים, מורים והורים. מורי המרכז מצויים
ובקיאים בתכנים ובדרישות המצופות מטעם משרד החינוך.

לפרטים ולהרשמה לקורסים השנתיים התקשרו אלינו:
7480137 – 09 , 3774499 – 050

https://www.facebook.com/yesodotlemida/

פנינה פרץ, מומחית להוראה מתקנת ואסטרטגיות למידה.

פורסם בקטגוריה מאמרים | סגור לתגובות על אסטרטגיות למידה והוראה מתקנת